Tidigare i år vann Bergrumsgaraget ROT-priset 2016, som första garage att vinna detta pris. Nu har Bergrumsgaraget nominerats för ännu ett pris, nämligen Årets Bygge 2017.

Bergrumsgaraget är ett av de 20 byggprojekt som nu har nominerats till Årets Bygge 2017. Bygget har resulterat i att Stockholm nu har fått 1 022 nya parkeringsplatser och mellan 500 och 600 bostäder fler än planerat. Detta utan att någon ny mark har tagits i anspråk, vilket ligger till grund för nomineringen.

Senaste tiden har det hänt mycket i området kring Liljeholmskajen där Bergrumsgaraget är beläget. JM som äger Bergrumsgaraget, utvecklar även merparten, 3 500, av bostäderna i området.

– Samhällsekonomiskt är det ett unikt projekt, säger Johan Ax Riise, projektledare och arbetschef hos projektutvecklaren JM, till tidningen Byggindustrin,

Tävligen Årets Bygge 2017 avgörs och presenteras på Årets Bygge-galan den 27 mars 2017 på Cirkus i Stockholm. Tävlingen är ett samarbete mellan tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst och lyfter fram exempel på det bästa som sektorn presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form.

Varje år nomineras totalt 20 projekt. Läs mer om galan och köp biljetter här.
Här kan du läsa mer om Årets Bygge 2017.

Källa: www.byggindustrin.se