Bergrumsgaragets app

Bergrumsgaragets app är gratis och anpassad för iOS och Android. Appen är ett hjälpmedel för dig som användare av Bergrumsgaraget att ha koll på var du eller en vän parkerat ett fordon.

 

En gratisapp för ditt minne –

 

anpassad för smartphone eller surfplatta.

Glömt var du parkerat ditt fordon?

Börja logga din parkeringsplats med hjälp av vår app.

Hur hittar du till ditt fordon?

Med vår app kan du se var ditt fordon står, när den parkerades och hur du hittar dit.

Kan andra hitta till ditt fordon?

Ja, med hjälp av vår app så kan din familj eller vänner hitta ditt fordon även om du glömt berätta var den står.

Ladda ned appen

Beroende på ditt operativsystem, sök i App Store eller Google Play efter appen ”Bergrumsgaraget”. Välj därefter att installera den. Du kan nu logga in för att börja använda appen.

Om du redan öppnat den här sidan i din smartphone eller surfplatta klicka på den knapp som passar till ditt operativsystem.

En film om parkeringsappen

Detta är en instruktionsvideo om hur du använder Bergrumsgaragets parkeringsapp.

Kom igång med vår app

Logga in

Tryck på appen i din surfplatta eller smartphone. När appen startat möts du av en välkomsttext och du kan trycka på knappen Logga in längst ned på sidan för att komma igång.

Starta appen för att logga in

Skapa ditt konto

Du kommer då till en ny sida där du ska fylla i ditt namn, din e-postadress och välja ett lösenord. Tryck därefter på knappen Skapa konto.

Ett meddelande skickas till den e-postadress som du angivit. Öppna din e-post och klicka på länken för att bekräfta ditt konto. När du gjort detta är du redo att använda appen.

Starta appen och fyll i din e-postadress som användarnamn och ditt valda lösenord, tryck därefter på Logga in.

Logga in

Beskrivning av funktionerna i vår app

Din Profil

Tryck på menysymbolen längst upp till vänster och välj Min profil. Här kan du ändra ditt namn, din e-post samt välja om du vill vara automatiskt inloggad. Vill du ta emot e-postutskick rörande Bergrumsgaraget kan du aktivera det här.

Här kan du även ta en bild av dig själv genom att trycka på cirkeln med en gubbe i. Då aktiveras kameran i din surfplatta eller smartphone. Denna bild kommer kunna ses av samtliga vänner som du väljer ska ha tillgång till att parkera ditt fordon.

Min Profil

Dina fordon

I appen kan du nu lägga till dina fordon. I dagsläget är det endast tillåtet med ett fordon per lägenhet som får tillgång till garaget, men appen tar inte hänsyn till denna begränsning utan har du fler fordon så kan du lägga in dessa som dina. Tryck på symbolen Fordon längst ned i mitten på sidan och därefter uppe till höger på Lägg till fordon. Det öppnas då en ny sida där du kan namnge ditt fordon. Detta namn är valfritt och kommer kunna ses av alla dina vänner. Kom ihåg att tryck på Spara efter du namngivit ditt fordon.

På denna sida ser du även vem som är ägare till fordonet. Observera att du som användare inte behöver lägga in ett fordon om du har blivit vän med en person som du delar fordon med. Du kommer då se fordonet under Vänners fordon. Du kan således nyttja dina vänners fordon om du skapat sådana relationer. Läs mer under rubriken Dina vänner.

Mina fordon

Ändra fordon

Vill du byta namn på ditt fordon t.ex. vid ett fordonsbyte gör du det enkelt genom att trycka på symbolen Fordon längst ned i mitten på sidan och därefter trycka på det fordon du vill redigera. Tryck därefter på fordonets namn och skriv in det nya namnet. Kom ihåg att trycka på Spara när du bytt namn. Observera att du endast kan ändra namn på dina egna fordon, ej dina vänners.

Ändra fordon

Ta bort fordon

Vill du ta bort ditt fordon gör du det genom att trycka på symbolen Fordon längst ned i mitten. Därefter drar du med fingret från höger till vänster över det fordon du vill ta bort varpå det visas ett rött fält med en papperskorg på. Tryck därefter på papperskorgen och fordonet raderas. Observera att du endast kan radera dina egna fordon, ej dina vänners.

Ta bort ditt fordon

Parkera ditt fordon

I appen kan du nu logga din parkeringsplats. Tryck på symbolen Parkera längst ned till vänster i appen och därefter på det fordon du vill parkera. När du valt fordon så får du välja Parkera fordon genom att trycka på den gröna knappen.

OBSERVERA, eventuell ändring här…

Därefter fyller du i din parkeringsplats nummer exempelvis B221 vilket innebär att du står parkerad i bergrum B, plan 2 och plats nummer B221. När du fyllt i detta och klickat på knappen Logga din parkering så kan alla dina vänner se vart bilen står. Du får själv upp en ruta som bekräftar att du loggat din parkeringsplats. Läs mer under nästa rubrik Hitta ditt fordon.

Parkera ditt fordon

Hitta ditt fordon

För att hitta var ditt fordon står parkerat trycker du på symbolen Parkera längst ned till vänster i appen och därefter på det fordon du vill hitta. När du valt fordon får du se information om i vilket bergrum, vilket plan samt vilken plats ditt fordon står på. Du får även reda på vilken dag/tid den loggningen inträffat. För att få en vägbeskrivning till ditt fordon trycker du på den aprikosa knappen Hitta fordon.

Hitta ditt fordon

Vänner i appen

Detta är en instruktionsvideo om hur du använder vänfunktionerna i Bergrumsgaragets parkeringsapp.

Dina vänner

I appen kan du nu bjuda in dina vänner. Tryck på symbolen Vänner längst ned till höger i appen och därefter uppe till höger Lägg till Vän. Det öppnas då en ny sida där du kan skicka en vänförfrågan till din vän. Fyll i vännens e-postadress och tryck på Bjud in vän. En vänförfrågan skicka då till din väns e-postadress och efter att denne svarat kommer du se din vän under Vänner, vännens fordon under Fordon samt var din vän senast loggat sin parkeringsplats under Parkera. Har du fått en vänförfrågan får du utöver ett e-postmeddelande ytterligare en indikation om det via en siffra på symbolen Vänner.

bjud in vän

Hantera vänförfrågan

Om du får en vänförfrågan skickas den till dig via e-post. Du kan även se att du fått en vänförfrågan genom att en siffra visas vid symbolen Vänner i appen. Trycker du på symbolen Vänner får du upp dina vänförfrågningar. Tryck på den vän du vill besvara. Välj Acceptera eller Avböj. Du får då upp en ruta som meddelar att ni två nu är vänner eller att du avböjt vänförfrågan.

Vid acceptans skickas ett e-postmeddelande till din vän där det står att du nu är dennes vän. Du kommer nu se din nya vän under Vänner, vännens fordon under Fordon samt var din vän senast loggat sin parkeringsplats under Parkera.

Väljer du att avböja vänförfrågan skickas inget e-postmeddelande.

Hantera vänförfrågan

Ta bort en vän

Vill du ta bort en vän gör du det genom att trycka på symbolen Vänner längst ned till höger i appen och därefter uppe till höger Lägg till/Ändra. Därefter drar du med fingret från höger till vänster över den vän du vill ta bort varpå det visas ett rött fält med en papperskorg på. Tryck därefter på papperskorgen och vännen tas bort.

Observera att det ej skickas något meddelande till din vän om detta. Däremot kommer vännen ej längre se ditt/dina fordon och du ej heller dennes fordon.

Ta bort en vän

Ladda ned appen

Beroende på ditt operativsystem, sök i App Store eller Google Play efter appen ”Bergrumsgaraget”. Välj därefter att installera den. Du kan nu logga in för att börja använda appen.

Om du redan öppnat den här sidan i din smartphone eller surfplatta klicka på den knapp som passar till ditt operativsystem.